Blog

Előző cikkemben a műanyagmentes júliusra tértem ki és ígértem a további lépéseket. Kövessetek, hisz rengeteg receptet osztok meg veletek, amelyeket a felvidéki Kompakt Slovakia civil szervezet osztott meg.Ha a bevásárlásnál már a vászontáskát használjuk, hazaérve a konyhában az étel tárolásánál ütközhetünk akadályba. A frissen tartó fólia, vagy az alufólia minden háztartásban megtalálható, de milyen alternatívát tudunk használni? Erre remek megoldást nyújtanak a méhviaszos kendők. Ma már mi..
Tovább
Véget ért a július, ezzel a nemzetközi műanyagmentes kihívás világkampánya, melyet immár 9.-szer július hónapban tartottak. Célja elsősorban az egyszer használatos műanyag mellőzése és más alternatíva használata hosszú távon.Most vegyük sorba, miket is lehetett mellőzni és milyen alternatívákat találtunk, használunk immár a mindennapokban. Recepteket is megosztok veletek, melyek a felvidéki komáromi civil szervezet, a Kompakt vezetőjétől származnak. (Környezetvédelemmel, fenntarthatósággal..
Tovább
Magyarországon a tavalyi elemzések alapján személyenként 385 kg háztartási hulladék keletkezik. Az Európai Unió egészét nézve ez átlag alatt,de még így is hatalmas mennyiségnek számít.Mit tehetünk? A legegyszerűbb módja az újrahasznosítás.Dédnagyanyáink korában ez természetes volt, akkor még alig volt műanyag, ami most a hulladékunk döntő többségét teszi ki. Manapság újra visszajött a divatba az újrahasznosítás, egész irányzatok épülnek rá. De mit is jelent ez pontosan? Hogy lehet a gyakorla..
Tovább
Vállalkozásba kezdeni, az ötletedet vállalkozásban vinni tovább nagy bátorságot és merészséget kíván. Ott hagyni az alkalmazotti lét biztos hátterét egy bizonytalanért, bizony nem könnyű. Még nagyobb kihívás, ha ezt, mint édesanya teszed, hisz otthon, a családban is, a kis gyerek mellett is meg kell állni a helyedet.Én is így tettem, az értéknövelő újrahasznosítással készülő táskákat, kiegészítőket vállalkozásban kezdtem el csinálni abban az évben, amikor édesanyává váltam.Kész logisztika ..
Tovább
Látogatásunk a Szenczi Molnár Albert Alapiskolában..
Tovább
A Madi Magyar Tannyelvű Alapiskolában is szeretettel vártak..
Tovább
Ügyes kis kezek Patason..
Tovább
Foglalkozás a párkányi zenesuliban..
Tovább
Egy szép nap Mad településén...
Tovább
Gombaszögön is ott voltunk..
Tovább
Divattá vált a fenntarthatóság vagy beépíthető hosszú távon is egy család életébe, a gyereknevelésbe?Ezt szeretném kicsit közelebbről megvizsgálni az én életemen keresztül.Nagyanyáim életében ez nagyon szorosan összefüggött a mindennapjaikkal, hisz nem volt minden utcasarkon üzlet, ha volt is egy faluban üzlet, akkor csak a legfontosabbakat tudták beszerezni. Két alapanyagból egész menüsorokat tudtak főzni és ezerféleképpen variálni. A komposztálás mindennapos volt, hisz a háztáji állato..
Tovább
Tételek: 1 - 10 / 11 (2 oldal)