Iskolai foglalkozások

A Violinda 2018-ban kezdte el az iskolai projektjét, melynek célja, hogy minden Felvidéki és Anyaországi iskolába elvigye a kreatív újrahasznosítás üzenetét.

Valljuk, hogy a gyerekeket már most rá kell vezetni a tudatos környezetnevelésre, az értéknövelés fontosságára. Előadásaink és kézműves foglalkozásaink után azt szeretnénk, hogy a gyerekek az otthon fellelhető „szemétre”, hulladékra más szemmel tekintsenek, új értéket lássanak bennük, ne pedig kidobandó dolgot!

Egy tanítási óra keretein belül elmagyarázzuk a szelektív hulladékgyűjtés és a kreatív, értéknövelő újrahasznosítás különbségét, milyen hulladékból mi alkotható. Majd az óra további részében egy technika van megtanítva a gyerekekkel, hogy tudnak hulladék tapétából ékszereket- fülbevaló, nyaklánc, karkötő, kulcstartó alkotni. A gyerekek imádják, hisz a lányoknak tökéletes alkalom az ékszereik gyarapítására, a fiúk pedig megajándékozhatják otthon édesanyjukat, nagymamájukat.

Ezzel a technikával otthon fel tudják dolgozni nem csak a tapétát, hanem a hulladék papírt is, a csokis és chipses zacskóból új értéket alkothatnak.

2019-től a Violinda ezt a tevékenységét már Polgári Társulás keretein belül végzi, egy tanítási óra levezénylése, az előkészített alapanyag valamint fémkellékek az ékszerekhez és az utazási költség - 48 Euro.


Látogatásunk a Szenczi Molnár Albert Alapiskolában..
Tovább
A Madi Magyar Tannyelvű Alapiskolában is szeretettel vártak..
Tovább
Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)